У Львові відреставрують скульптуру «Дівчина з оленем» в парку Залізна вода

1299 0
Реставрацію проведуть за кошти поточного утримання парків, вартість становить близько 50 тис. грн.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові розпочали реставрацію скульптури «Дівчина з оленем», що в парку Залізна вода. Як повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, це перший приклад реставрації екстер‘єрної скульптури Львівської кераміко-скульптурної фабрики.

Її реставруватиме скульптор Юрій Чернявський. Реставрацію проведуть за кошти поточного утримання парків, вартість становить близько 50 тис. грн. Роботи планують виконати упродовж двох місяців.

Читайте також: На Львівщині відреставрують дах дерев’яної церкви XVIII століття у Зарудцях

«Власне, скульптура належить до спадщини ЛКСФ, але її автор наразі невстановлений. Вона стане першим прикладом реставрації паркової скульптури ЛКСФ у Львові. Демонтажу не буде, все робитимуть на місці», – каже вона.

Нагадаємо, що у Музеї Митрополита Андрея Шептицького у Львові реставрують віднайдену надбрамну ікону покровителя сиріт святого Вінсента, створену у XVIII століття. Образ віднайшли над дверима до музею після демонтажу стін і туалетів, збудованих у радянські часи. Художниця-реставраторка Ірина Гірна, розпочавши роботи, виявила під іконою ще більш ранні, барокові розписи, імовірно, створені ще при будівництві колишнього монастиря.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!