У Львові реставрують скульптуру монаха з дитиною, датовану початком XX століття

1145 0
Скульптура має багато втрачених елементів, однак всі можна відновити.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові почали реставрувати скульптуру монаха з дитиною, яка розташована біля будинку №20 на вулиці Погулянка. Під керівництвом реставратора долучитися до процесу можуть і учасники майстер-класу, повідомляють у Львівській міськраді. 

Читайте також: Яка історія ховається за скульптурами Стрийського парку. Фото і відео

Скульптуру датують ще початком 20 століття, однак про неї інформації не багато. 

За словами директора ЛКП «Бюро спадщини», її звідкись перенесли і встановили на цьому місці після побудови будинку. 

«За останні роки від мешканців надходило багато звернень, щоб відреставрувати скульптуру, адже вона розсипається, має багато втрат. З аналогічним проханням до нас зверталися і екскурсоводи»,  – каже він. 

Скульптуру почали відновлювати 3 серпня, роботи триватимуть до п’ятниці, 13 серпня. Хоч вона має багато втрачених елементів, однак за цей час можна буде відновити всі, каже реставратор Андрій Федоришин. 

Крім того, під час відновлення пам’ятки реставратор проводитиме майстер-класи, до яких може долучитися кожен охочий. 

Наступний майстер-клас відбудеться завтра з 10.00 до 14.00 год, а з наступного тижня вони триватимуть з понеділка по п’ятницю. 

Читайте також: Львів’ян запрошують на екскурсію знаковими скульптурами міста

Нагадуємо, що сьогодні у Львові проведуть безкоштовну екскурсію знаковими скульптурами міста. Захід проведуть в рамках Днів реставрації, які відбуваються на Погулянці, де упродовж десяти днів реставратори відновлюють скульптуру монаха з дитиною. 

Екскурсія розпочнеться о 18.00. Збір групи  - біля пам'ятника Данилу Галицькому.

Фото Львівської міської ради

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!