У Львові реставрують унікальний стінопис

1900 0
Збережений стінопис, який вже почали реставрувати, знаходиться за адресою вул. Левицького, 10. Роботи планують завершити до вересня цього року.
фото: commons.wikimedia.org, urban-project.lviv.ua

фото: commons.wikimedia.org, urban-project.lviv.ua

Із березня цього року в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація сходової клітки будинку №10 на вулиці Левицького.

Перед початком робіт сходову клітку було досліджено. На основі результатів досліджень зараз відкривають шар пофарбувань приблизно 1884-го року. За численними пізнішими нашаруваннями збереглися великі фрагменти чудових оригінальних стінописів.

Реставратори консервують та укріплюють шари тиньку і фарби, відкривають оригінальні зображення, консервують та очищують їхні поверхні, доповнюють відсутні ділянки, знімають з цоколя олійну фарбу. На завершення буде проведено тонування.

Читайте також: До і після. Як виглядає брама на Пекарській після реставрації?

Окрім того, тривають важливі реставраційно-ремонтні роботи, такі, як зміцнення балок перекриття на стелі сходової клітки, в місцях сполучення з дахом, розчищення пофарбувань дверей, приймаються рішення щодо приховання електрокабелів у стіни сходової клітки. Також ремонтують дерев’яні поручні, а на місці приводять до ладу дерев’яні сходи,  реставрують вікна сходової клітки і двері квартир.

Роботи триватимуть орієнтовно до вересня, після чого ця історична сходова клітка знову стане однією з найгарніших і найцінніших у Львові, - інформує прес-служба міста.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!