У Львові родини АЗОВців вшанували загиблих у Оленівці та вимагали звільнити військовополонених

2032 0
Родичі захисників Маріуполя не мають зв'язку зі своїми рідними, які перебувають у полоні.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У центрі Львова сьогодні, 4 вересня, родини АЗОВців вийшли на акцію протесту, аби вшанувати загиблих в Оленівці та ще вкотре вимагати звільнити захисників Маріуполя. 6 вересня минає вже 40 днів з моменту, як українських військовополонених закатували.

Читайте також: У Львові рідні захисників «Азовсталі» вийшли на акцію підтримки. Фото, відео

Поблизу пам'ятника Тарасу Шевченкові на акцію зібралося чимало людей. Вони тримали плакати із закликами про повернення військовополонених.

Читайте також: У Львові біля оперного театру родини захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

Родичі захисників кажуть, що не знають, хто був закатований, тож не можуть гідно поховати героїв, а також не мають зв'язку з своїми рідними, які перебувають у полоні.

Читайте також: Росія анонсувала теракт в Оленівці ще в червні, – Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, що збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. Жоден працівник колонії, бойовик «ДНР» чи російський військовий, що здійснювали охорону приміщення, згідно з коментарями російської сторони, внаслідок вибуху не постраждав.

У Львові 31 липня відбувся мітинг на підтримку азовців. Родини захисників «Азовсталі» закликали міжнародні організації захистити полонених героїв Маріуполя, і не ігнорувати теракт, який трапився 29 липня в Оленівці, коли росіяни підірвали казарми з українськими полоненими. За словами керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова, Україні відома доля та місцеперебування майже всіх українських полонених військових, зокрема і захисників з «Азовсталі». Їх звільнення йде поетапно, частина полонених може повернутися додому найближчим часом. Основна частина полонених перебувають у таборі для військовополонених на території тимчасово окупованого селища Оленівка Донецької області.

Фото Івана Станіславського 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!