У Львові родини Героїв Небесної сотні прикрасили меморіал писанками. Фото, відео

1190 0
Значна частина великодніх писанок відправиться на передову до захисників та захисниць України.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Сьогодні, у страсну п’ятницю, Музей Гідності у Львові спільно з родинами Героїв Небесної сотні провели традиційну акцію з прикрашання писанками Меморіалу пам’яті у Львові до Великодня. Їх напередодні розфарбували рідні Героїв, а також вимушено переселені жінки та діти з Краматорська, Херсона, Дніпра, Запоріжжя та Києва.

«Ми зараз живемо у період воєнного стану. Як ніколи маємо показати, що Український народ – єдиний і не переможний. Героями Небесної Сотні є чоловіки і жінки зі всієї України. Так і зараз ми всі, незалежно від місця проживання, стали на Захист Батьківщини», – каже директорка Музею Гідності у Львові Андріяна Дигдалович.

Читайте також: Як виглядає меморіал Небесної Сотні у Львові напередодні відкриття. Відео

У такий спосіб, додає вона, хотіли показати, що подвиг кожного і кожної памятають, а їхні жертви були недаремні. Також значна частина великодніх писанок відправиться на передову до захисників та захисниць України.

Нагадаємо, що 17 квітня 2018 року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 20 млн грн.

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!