У Львові розбудовують студмістечко УКУ. Буде відкрита бібліотека та готель

7743 0
У Львові до 2025 року Український католицький університет планує збудувати студентське містечко. Для львів’ян буде відкрита значна частина його об’єктів: унікальний триярусний храм, бібліотека, галерея, кафе, їдальня і готель.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Як повідомили Tvoemisto.tv у відділі інформації університету, заклад має на меті відкрити ряд нових бакалаврських та магістерських програм, а відтак створити простір, у якому студентам буде комфортно жити, навчатися, молитися й проводити вільний час.

Проте значна частина об’єктів буде доступна для всіх. Серед них вже функціонують кафе, їдальня та галерея. Зараз також відбувається спорудження триярусної церкви, а навесні розпочнеться будівництво бібліотеки імені Андрея Шептицького – вони також будуть відкриті для всіх охочих.

Спорудження храму триває у рамках першої фази будівництва, яка розпочалася 2010 року. Першим у користування був зданий Колегіум – будівля для проживання студентів. А вже наступного року було завершене облаштування багатофункціонального будинку із кафедрами, студентськими аудиторіями, семінарськими кімнатами, їдальнею та галереєю. Перша фаза будівництва триватиме до 2016 року.

У другій черзі, яка триватиме до 2025 року, побудують адміністративну будівлю, ще один студентський Колегіум, два навчальних корпуси, а також конференц-залу та невеликий готель, у якому зможуть зупинитися гості міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!