У Львові розглядають два варіанти того, як можна буде зекономити на опаленні

12642 0
Зараз Україна має надлишок електроенергії, її фізично нема куди дівати через вузьке горло можливості транспортування до ЄС.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові розглядають два варіанти того, як можна буде зекономити на опаленні. Приміром, університетам Кабінет міністрів рекомендував розпочати навчальний рік із 15 серпня (за винятком молодших курсів), у тому числі й через те, щоби взимку мати більше більші канікули та зекономити кошти під час опалювального сезону

«Ми зараз розглядаємо декілька варіантів, якщо зараз є можливість – купити відповідні котли на щепі, і також відповідні устаткування, які дадуть можливість використовувати більше електроенергії. Зараз Україна має надлишок електроенергії, її фізично нема куди дівати через вузьке горло можливості транспортування до ЄС, плюс теплонасоси: ми вже обладнали ними ряд локації, і сьогодні це є світовий тренд. Так виглядає зараз, що градус  в Україні буде понижений, і тепер ми краще зрозуміємо мешканців, наприклад, Великої Британії, які вдома взимку ходять в светрах, і вважають, що так має бути», – каже у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

Щодо розрахунків, якою буде температура, то, за словами Андрія Садового, це залежить від багатьох факторів.

«Україна має достатньо власного газу, але, якщо будуть якісь непередбачувані ситуації, тоді можуть бути форс-мажори. Наразі ми працюємо у звичному режимі, але наперед прогнозуємо різні небезпеки і шукаємо варіанти, як до них бути готовими», – додає він.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» неочікувано почав постачати газ побутовим споживачам. Що відбувається на газовому ринку і до чого варто готуватися львівянам, читайте в матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!