У Львові розглядають варіанти створення опорних шкіл або класів з дистанційним навчанням

1893 0
У шкодах бракує вчителів, які мають достатньо вільного часу, щоби проводити уроки в класі, а після цього ще й дистанційне навчання.
Фото: pedrada.com.ua

Фото: pedrada.com.ua

Громадам Львівської області рекомендують обирати школи, де провадитимуть дистанційне навчання для тих учнів, які через певні ситуації чи мотиви, наприклад, тривоги або ймовірний ракетний удар, бояться навчатися очно. У Львові ж наразі міркують над тим, щоби створити для дистанційного навчання окремі класи чи опорні школи тощо. Про це повідомив у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

«Наразі ще думаємо, в якому форматі це робити. Все залежатиме від кількості дітей… Розмірковуємо над окремими класами, опорними школами, іншими форматами. Основне питання, як це зробити логістично. Школи великі, і нам бракує вчителів, які мають достатньо вільного часу, щоби проводити уроки в класі, а після цього ще й дистанційне навчання. Приміром, люди виїхали до Австралії, але хочуть, щоби їхніх дітей учили зі Львова онлайн. Однак нам навряд чи це вдасться зробити. Логічно було б, аби діти, які перебувають за кордоном, відвідували тамтешні школи, навчалися там», – каже він.

Читайте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

Водночас, додає Андрій Закалюк, у Львові за ними зберігаються місця, вони мають можливість тут довчитися.

За його словами, 20-30% від усієї кількості учнів будуть навчатися дистанційно, однак точних даних ще нема. У кожному закладі цей показник буде різний: в одних може бути 10%, в інших – навіть 50%.

Повну програму про те, як навчатимуться львівські школярі з 1 вересня, як їх підготувати до загроз і убезпечити від них, чи будуть в учнів нові підручники, дивіться сьогодні о 19.30 у щотижневій програмі «Твого міста» «Тема тижня» на ресурсах Tvoemisto.tv у Facebook та на каналі у YouTubeПро те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!