У Львові розкажуть «Сім» історій про боротьбу за права жінок

2087 0
Львів братиме участь в міжнародному проекті «Сім», темою якого є історії життя та боротьби за права жінок.
фото: dyvys.info, espresso.tv, sevenwoman

фото: dyvys.info, espresso.tv, sevenwoman

«Сім» жіночих історій (Seven) – це унікальна документальна п’єса, що складається з інтерв’ю семи активісток, що борються за права жінок по всьому світу. Формат проекту –  сценічні читання, які виконуються видатними людьми країни або місцевості, яка приймає «Сім». 
У Львові «Сім» жіночих історій читають: Алім Алієм - громадський активіст, співзасновник ініціативи «Крим SOS»; Остап Дроздов - український журналіст, ведучий авторської програми «Прямим текстом», Славко Нудик - соліст вокальної формації "Піккардійська терція", Ірина Подоляк - депутатка Верховної Ради України, Наталка Сняданко - українська письменниця, Павло Табаков - український співак, музикант, композитор, Соломія Чубай - українська музикантка, вокалістка гурту «Джалапіта».

Режисер постановки у Львові - Володимир Борисюк.

До цього п’єса мандрувала світом і була показана понад 150 разів у 35 країнах. Зокрема читання «Сім» відбулися в Європарламенті у Брюселі, на базі НАТО (у виконанні генералів командування НАТО), а також у Нью-Йорку за участі оскароносної акторки Меріл Стріп, яка прочитала роль Інес Маккормак. Авторки п’єси «Сім»: Пола Сізмар, Кетрін Філу, Гейл Крігел, Керол К. Мек, Рут Мергреф, Анна Дівір-Сміт та С’юзен Янковітц. 

Зокрема читання вже відбулись 26 березня 2015 року в Києві. У них взяли участь актриса Ада Роговцева, співак Святослав Вакарчук, письменники Оксана Забужко та Сергій Жадан, журналіст та депутат ВР Мустафа Наєм, спікер ВР Оксана Сироїд, громадська активістка з Криму Таміла Ташева. 

«Сім» є потужним проявом боротьби за демократію та права людини. 7 жіночих історій розповідають про боротьбу з дискримінацією, домашнім насильством, сексуальними знущаннями та порушенням прав жінок, як у власному житті, так і в суспільстві в цілому.  Саме історії життя та боротьби цих жінок стали джерелом натхнення: Фаріда Азізі (Афганістан), Інес Маккормак (Північна Ірландія), Марина Пісклакова-Паркер (Росія), Анабелла Де Леон (Гватемала), Мухтар Май (Пакистан), Му Сокуа (Камбоджа) та Хафсат Абіола (Нігерія).

У Львові п’єсу покажуть 7 грудня у Львівській обласній філармонії, що на вул.. Чайковського,7. Безкоштовні квитки можна отримати тут.

Джерело: facebook

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!