Скляний будинок в історичній частині Львова. Бути чи не бути?

4634 0
Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко запропонувала для обговорення проект реконструкції існуючого будинку та забудови вільної ділянки поруч із ним на вул. Новаківського.

«Наразі це лише проект для обговорення. Офіційного звернення щодо його затвердження поки немає. Архітектор приніс його до нас, щоби порадитися. А я виставила цю тему для обговорення у соціальній мережі ( у ФБ, у групі «Нас не питали!» - авт). Я хотіла почути людей у професійному колі, а також хотіла, щоб із цими думками могли ознайомитися архітектор та замовник проекту», - зазначила у розмові з Tvoemisto.tv Лілія Онищенко.

Наразі архітектр запропонував два варіанти будівництва на вул Новаківського. Для обговорення у соціальній мережі начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради подала той проект, який, на її думку, був кращим.

Як зазначила під час обговорення у соціальній мережі Лілія Онищенко, замовник проекту має у своїй власності будинок та земельну ділянку поруч із ним. У будинку власник запланував житло на 2 родини, а от на вільній ділянці планує збудувати житловий будинок на кілька квартир.

«Зараз там не проводяться жодні роботи. Будинок знаходиться у приватній власності. Власник розпочав самовільно, без погодження його перебудову у 2013 році. Роботи тоді були зупинені, - сказала вона. – Однак, реконструкцію, що була розпочата, потрібно закінчити».

Існуючий будинок, реконструкцію якого планують провести, не є пам’яткою архітектури. Ім’я власника та архітектора проекту чиновник назвати не змогла: «Я не можу називати прізвища, оскільки офіційного звернення від них поки немає», - сказала вона.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!