У Львові розпочали ремонт Органного залу

2456 0
Закінчити його планують до кінця цього року.
фото: YouTube

фото: YouTube

У львівському Органному залі розпочали ремонт, після якого він має конкурувати на рівні з місцевими філармоніями. Один з етапів роботи в цьому напрямі – поточний ремонт коридору, фойє та холу будівлі залу. Про це під час брифінгу в Органному залі розповів заступник директора Тарас Демко

«Ми склали концепцію ремонту таким чином, щоб приміщення стало функціональним. Ми хочемо зробити сучасну рецепцію, рівні стіни. Також ми хочемо, щоб приміщення вигравало від своїй пекрасної архітектури – в цьому нам допоможе концепція освітлення. Викликів є дуже багато – починаючи з проводів, які шарами нависають на стінах, закінчуючи браком потужностей, викривленням стін, кольором, що не вписується у концпецію залу», – каже він.

Читайте також: Перезавантаження Органного залу

Після поточних робіт команда створила довгострокові плани на кшталт ремонту фасаду вежі та підземелля. На час ремонту концертний зал не закриватиметься.

«Ремонт не перешкоджатиме нашим слухачам та слухачкам. Концертів буде трохи менше, але вони будуть», – запевняє Тарас Демко.

За словами в.о. голови управління культури ЛМР Натаії Бунди, витратити загалом мають мільйон грн.

«Оскільки це пам’ятка архітектури, все робиться з узгодженням управління історичного середовища, жодних архітектурних втручань не планується. Окрім того, у випадку, якщо за радянських часів стан будівлі було змінено, під час ремонту його мають повернути до автентичного стану», – каже вона.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Органний зал

У тендері на ремонт Органного залу переміг ФОП Черняк Михайло Михайлович із пропозицією у майже 800 тис. грн. Представник переможця розповів на брифінгу про необхідність позапланово збільшити фінансування на заміну проводів, які знаходяться у хаотичному стані. Для того, щоб переробити систему поводів, підрядник розробив спеціальний план. Також він розповів, що під час ремонту в залі встановлять відеонагляд та перегородку біля входу, що зберігатиме тепло всередині будівлі.

Читайте також: Як зміниться органний зал у Львові: три тези від нового директора

Нагадаємо, у листопаді 2017 року директором Будинку органної та камерної музики було обрано Івана Остаповича. У червні цього року на порталі публічних закупівель Prozorro з’явився тендер про поточний ремонт приміщення Органного залу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!