У Львові почали робити тести на антитіла до коронавірусу

4927 0
ІФА тести визначають, чи людина вже перехворіла на Covid-19.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

У Львові розпочали робити тести на антитіла до коронавірусу. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Перші ІФА-тести (імуноферментний аналіз) вже роблять медпрацівникам Львівської лікарні швидкої допомоги. Цей вид тестування дозволяє виявити на наявність антитіл в організмі людини та дізнатися, чи вона вже хворіла на коронавірус.

Апарати для таких досліджень є в лабораторіях міських лікарень та поліклінік. 

«Зазначу, що це не заміна ПЛР-тестування, а додаткова можливість для визначення хворих на COVID-19 і найголовніше тих, хто вже перехворів», – каже Андрій Садовий.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що ІФА-тестування дозволять ретроспективно подивитися на наявність антитіл та епідеміологічно дізнатися, чи були пропущені випадки інфікування, а керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів повідомив, що ІФА-тести дешевші, ніж ПЛР. ІФА зможуть роботи не тільки лабораторії, а лікувальні заклади, які мають ІФА-прилади.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) – метод визначення сполук, макромолекул і вірусів на основі специфічної реакції антиген-антитіло. Комплекс виявляють за допомогою ферменту. Антитіла зв’язуються виключно з певними антигенами (чужорідними для організму сполуками) – і ні з якими іншими. До переваг методу відносять низьку ціну, стабільність реагентів, простоту реєстрації, створення каскадних систем посилення хімічних сигналів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!