У Львові знімають кримінальну комедію Wunderkind

3145 0
В епізодах можна буде побачити актора, соліста «Пікардійської Терції» Славка Нудика та співачку, переможницю «Голосу країни» Оксану Муху.

У Львові стартували зйомки короткометражного фільму Wunderkind. Перші сцени фільму відзняли на вулиці Зарицьких. Про це під час пресконференції* розповів сценарист фільму Андрій Сніцарчук.

Читайте також: Львівська кінокомісія тимчасово призупинила роботу

«Підґрунтям для створення стрічки стала проблема недооцінення молодих людей. Часто їх не помічають, а їхні ініціативи мало фінансують. Так трапилося і з нашим головним героєм», – каже він.

Бюджет фільму, за попередніми розрахунками, становить 138 тис. грн. Автори стрічки шукали спонсорів і запустили проєкт* на сайті Спільнокошт. Наразі на їхню пропозицію вже відгукнулося вісім спонсорів.

«Витрат є дуже багато: оренда камери, світло, локації, транспортні витрати тощо. У нас ніхто з акторів не заробляє на зйомках. Але, упевнений, вони візьмуть від цього набагато більше, аніж гонорари», – розповідає звукорежисер Тарас Терлецький.  

Зйомки виконує Intercolor Ukraine та XV Studio Production. Для реалізації стрічки передбачено 8 знімальних днів і 27 локацій. Акторський штат налічує майже 50 людей, серед яких Ярослав Дерпак, Орест Огородник, Олекса Кравчук та інші. В епізодах можна буде побачити актора, соліста «Пікардійської Терції» Славка Нудика та співачку, переможницю «Голосу країни» Оксану Муху.

Читайте також: У Львові стартує сезон безкоштовних кінопоказів на даху Центру Довженка

Нагадаємо, у 2018 році творча група реалізувала проєкт* своєї першої короткометражки «Гамбіт». Прем’єра відбулася у львівському Кінопалаці і вже доступна на Youtube-каналі XV Studio Production. Натомість прем'єру нової стрічки запланували на листопад 2019 року. 

*Згідно з новим правописом

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!