У Львові розпочав роботу Інститут стратегії культури

1739 0
Інститут буде займатися аналітикою, моніторингом, освітніми та комунікаційними проектами у сфері культури.
фото: goodrest.com.ua

фото: goodrest.com.ua

Сьогодні, 20 квітня, у Львові розпочав свою діяльність Інститут стратегії культури. Його завданням стане аналітика, моніторинг, освітні та комунікаційні проекти у сфері культури. Також у ЛМР затвердили Програму діяльності Інституту на 2018-2021 рр, повідомляє прес-служба міськради.

Також Інститут слідкуватиме за виконанням «Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року». Обов’язки керівниці виконуватиме депутатка ЛМР Юлія Хомчин. Відповідно до повідмлення, пріоритетними напрямами діяльності установи стануть підвищення ефективності культурних установ, залучення мешканців до творення культурного життя міста, налагодження зв’язків між діячами культури, модернізація системи формальної освіти, підтримка і розвиток неформальної культурної освіти впродовж життя.

Читайте також: Зробити Львів столицею знову. Навіщо міськраді ще один інститут

Інститут розробить спеціальну програму з децентралізації, брендування та просування культурних закладів та туристичних об’єктів. Також його створення передбачає створення «мережі культури» – комунікативної платформи для установ, закладів та організацій культури, що діють на території м. Львова. У співпраці із вишами Львова установа планує запровадити програму для працівників музеїв, пілотні освітні програми музичного, образотворчого та театрального спрямування для шкільних та позашкільних закладів освіти.

 

Читайте також: Стратегія культури. Чому ТРЦ – це краще за клуб вишивальників

Окрім того, Інститут візьме на себе створення Фонду культури, який мав би збирати та розподіляти на прозорих засадах додаткові ресурси для культурних проектів. У програму роботи до 2021 року внесені подача заявки на статус Європейської столиці культури. Невдовзі в Інституті має з’явитися власна команда, наглядова рада, айдентика та сайт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!