У Львові розповіли про стан 17-річного хлопця, який захворів на правець

3896 0
Ліки знайшли у Чернівцях.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

17-річному хлопцеві, який захворів на правець, знайшли необхідні ліки – батьки привезли їх із Чернівців. Про це Tvoemisto.tv повідомила директорка Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

«У хлопця – позитивна динаміка. Йому доввели імуноглобулін. Через департамент, міністерство домовлялися. Батьки їздили у Чернівці, отримували», – повідомила вона.

Наразі невідомо, скільки він ще пробуде у лікарні. Хлопець на минулих вихідних травмував стегно, коли перелазив через паркан. Спершу він почав скаржитись на дискомфорт у горлі, потім з’явилось «пощіпування» м’язів пораненої ноги. У лікарні йому дали дозу імуноглобуліну проти правця, але цієї дози виявилося не достатньо. 

Ані на Львівщині, ані в інших областях імуноглобуліну немає, тож до пошуків ліків залучили департамент охорони здоров’я ЛОДА та МОЗ.

Додамо, що хлопець мав щеплення від правця і медики висловили сподівання, що захворювання пройде у легшій формі.

Зазначимо, що це перший випадок правця на Львівщині у 2020 році. 

Довідка 

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Від ускладнень, за даними МОЗ, помирає 50% пацієнтів. 

Інфікуватися правцем можна при потраплянні бруду в рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Від людини до людини це захворювання не передається.

Захиститись від правця можна лише завдяки вакцинації. Дітям необхідно отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим потрібно поновлювати щеплення від правця кожні 10 років.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!