У Львові розроблять Генеральний план території з об'єднаними громадами

1989 0
Кошти на його розробку мають закласти у бюджеті розвитку на 2021 рік.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Цього року у Львові планують закласти кошти на розробку нового містобудівного документу – комплексного плану розвитку міської тириторіальної громади. На ньому базуватимуться зонінги, детальні та генеральні плани всіх населених пунктів, повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Якби Львів мав історико-архітектурний опорний план і чим місту загрожує її відсутність

«Насамперед нам потрібно знімання, тому що не велось достатніх топографічних знімань для населених пунктів навколо Львова. По Львову ми маємо також достатньо погане знімання, яке треба оновлювати. Відносно прийнятого комплексного плану потім будуть правитись зонінги, детальні плани, генплани, які увійдуть в підпорядкування загальній логіці комплексного плану», – сказав Антон Коломєйцев.

Також він зазначив, що у Львові є затверджений генеральний план, який залишається чинним до 2025 року.

«Генеральний план Львова є чинним до 2025 року, та, звичайно, з роками втрачає свою актуальність. Тому він має бути поновлений, на основі розвитку цілої МТГ. Зрозуміло, що промислові підприємства існують не лише у Львові, а й поза його межами. Тепер ми у комплексі цілої МТГ дивимось на мобільність, сполучення транспорту загалом між населеними пунктами, до того ж дивимось на використання повністю економічного потенціалу», – прокоментував головний архітектор Львова.

Читайте також: Законно чи ні. У Садового кажуть, що громади уже тепер Львівської ОТГ торік роздали землі на 600 млн грн

Нагадаємо, що ще з 1 січня 2019 року всю проєктну документацію на нове будівництво в історичних місцях у Львові мали розробляти відповідно до історико-архітектурних опорних планів. Львів свій план мав отримати на початку 2020-го. Тоді керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповідала, що Львів поділять на 28 комплексних охоронних зон, а забудови – на кілька категорій: цінну, дисонуючу, компенсаційну та малоцінну. Але план досі перебуває на повторному погодженні в області і ще навіть не дійшов до Мінкульту. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!