У Львові розроблять проєкт реконструкції палацу культури заводу «ЛОРТА»

5160 0
Проєкт відповідної ухвали мають підготувати на наступне пленарне засідання ЛМР.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Напівзруйнований палац культури «ЛОРТА» планують реконструювати. Відповідний проєкт ухвали щодо виготовлення проєктної документації на реконструкцію культурного центру мають підготувати на наступне пленарне засідання ЛМР. Таке протокольне доручення дав міський голова Львові 5 березня.

«Це витвір мистецтва, унікальна будівля. Ми маємо її зберегти, як і стадіон «Торпедо» – розробити проєкт реконструкції в інтересах міста, виділити на нього до мільйона гривень, і розпочати процес», – зазначив мер.

Читайте також: Місто викупить стадіон «Торпедо» у банку «Львів»

Приміщення будинку культури «ЛОРТА» не використовується уже понад десяток років. Деякі народні депутати скеровували запити щодо передачі будинку із державної у комунальну власність Львова. Сама міськрада ще у 2010 році зверталася з листами у кабмін, щоб забрати будинок культури, однак справа далі не зрушилася.

Зазначимо, що львівські депутати на пленарному засіданні ЛМР 5 березня ухвалили рішення про звільнення у 2020 році Львівського державного заводу «Лорта» концерну «Укроборонпром» від сплати земельного податку, під час якого якраз і постало питання будинку культури заводу.

Нагадаємо, що Львівська міськрада планує викупити та відновити стадіон «Торпедо». На його викуп виділили понад 5 млн гривень.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!