У Львові розробили електронний протез, що буде по кишені українцям

1721 0
У Львові впродовж 24 годин група робототехніків з усієї України мудрувала над електронним протезом. Вони закрилися в кімнаті і поставили собі за мету – з матеріалів, які їм надали організатори, зробити механічну руку. Її робили з деталей, надрукованих в 3Д-принтері.
фото: reporter-ua.com

фото: reporter-ua.com

Жодного ноу-хау українські винахідники не зробили, завданням робототехніків було розробити модель, яку можна було б випускати в Україні. Адже зараз є багато військових, які потребують таких протезів. У світі такий протез коштує $50 тис. Він спрощує життя тим, хто втратив кінцівки, але не по кишені українцям. Тож хлопці і дівчата запевняють, що зроблять аналогічний, але вартістю не більше ніж $2 тис.

«Ми хочемо досягнути не тільки, аби протез виконував команди «зігнути» і «розігнути», але щоб можна було керувати пальцями. Ми дуже сподіваємося, що в нас вийде зробити нормальний великий палець», – розповів робототехнік Дмитро Дзюба, пише Zaxid.net

Консультують робототехніків лікарі. Кажуть: завдання у винахідників – не просте. Адже їм електронні імпульси треба перевести у фізичні. Але молодим спеціалістам з усієї України це вдалося. Щоправда, над протезом потрібно ще попрацювати. Три команди з Києва, Львова і Харкова вдосконалюватимуть електронну руку вже у своїх офісах.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!