У Львові розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят

4822 0
Довкола ялинки буде паркан з традиційними візерунками витинанки.
фото романа балука/лмр

фото романа балука/лмр

У Львові розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів. Над оформленням працювали художники Роман Зілінко, Ольга Кравченко, Остап Лозинський та Дарія Альошкіна. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив завідувач виставково-експозиційного та науково-освітнього відділу у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького Роман Зілінко.

Художники обрали цього року мінімалістичний підхід, а, можливо, вже наступного ускладнять концепцію та пропонуватимуть характерні для Львова та Заходу України ідеї, які б можна було втілити в місті.

Читайте також: Станьте Миколаєм для дітей, стареньких та потребуючих

«Нас покликали порадитися щодо оформлення. Ми радили підійти якомога простіше до оздоблення ялинки, тобто не переборщити з формами, прикрасами тощо. Концепція насправді проста: на ялинці є дрібні світелка теплого кольору і більші зірочки та ромби холодного кольору», – каже він.

Довкола буде огорожа з традиційними візерунками витинанки.

У пресслужбі міськради додають, що ромб віддавна символізував у традиційних українських орнаментах життя та рід, тому композиційно він буде присутній у орнаментах ялинки, ілюмінаціях вулиць, фотозонах тощо. Управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської МТГ.

Читайте також: Ковзанка у центрі Львові запрацює вже з початку наступного тижня

Нагадаємо, що наступного тижня у Львові встановлюватимуть головну ялинку міста. Урочисте запалення ялинки, традиційно, відбуватиметься напередодні Дня святого Миколая. Цьогоріч це станеться 17 грудня. Цьогорічну ялинку громаді Львова дарує Василь Козленко, мешканець села Оброшине. Її висота – 17 метрів. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!