У Львові розробили новий дизайн схеми руху електротранспорту. Мапа

5149 0
У новій схемі позначили зупинки, пристосовані для людей з інвалідністю, назви зупинок стали коротшими, а пішохідний шлях до туристичних об’єктів зазначили спеціальними позначками.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

У Львові розробили новий дизайн схеми руху електротранспорту, яку розробляли впродовж року. Про це інформує Гаряча лінія Львова у Facebook.

«Попередня загальноміська схема, яку розробляли ще у 2011 році, була складною, по ній було важко орієнтуватися. Тим паче, відтоді багато маршрутів змінилося. Ідея була в тому, аби створити нову схему простою та зрозумілою. Під час розробки довелося у деяких місцях відійти від географічної прив’язки, однак ми намагалися максимально зберегти реальне розташування зупинок. Наразі у тролейбусах міста вже розклеїли нову схему руху електротранспорту, на черзі — трамваї та зупинки»— розповів керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка.

Переглянути та завантажити нову схему також можна за посиланням.

Читайте також: У Львові змінили правила проїзду в електротранспорті. Основні нововведення

Крім нової схеми, розробники вирішили впорядкувати назви зупинок: назви мають стати короткими та зрозумілими для мешканців та туристів Львова. Односторонні зупинки на новій схемі позначили стрілкою всередині позначки зупинки, а односторонній рух транспорту позначили удвічі тоншою лінією.

«Хтось може сказати, що ці схеми непотрібні, бо є смартфони. Але не у всіх є ґаджети, може не бути інтернету, телефон може розрядитись. Зручно, коли можна пальцем провести по маршруту і зрозуміти, скільки тобі зупинок їхати, де пересідати. Якби схеми не були потрібні, то інші міста світу їх би не робили і не оновлювали. Я часто подорожую, і у нових містах схеми мені дуже допомагали, бо часто не знаєш навіть, де скачати аплікацію для транспорту» додав дизайнер нової схеми електротранспорту міста Єгор Каліберда.

Читайте також: У Львові відсвяткували 124-річчя від запуску електричного трамвая. Історія у фото

На новій схемі позначили автостанції, залізничні станції та важливі туристичні місця. Якщо ці об’єкти розташовані не біля зупинки, то на схемі зазначено час пішого шляху до них. Зупинки, доступні для людей з інвалідністю, та повз які їздить громадський транспорт, пристосований для них, позначені відповідною піктограмою. Велосипед біля назви зупинки інформує про наявність станції велопрокату NextBike.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!