Політична реклама

У Львові розробили туристичний путівник по Підзамчу

1920 0
Для району Підзамче у Львові розробили туристичний путівник, адже цей район має давню та цікаву історію, про яку знає не кожен львів’янин.

Туристичний путівник може показати район з нового боку.

Про це заявила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко під час конференції, присвяченої українсько-польському проекту «Ревіталізація Підзамче», який реалізовувався у Львові протягом року.

«Підзамче – це незаслужено забута територія в місті, хоча насправді дуже важлива, адже пов’язана зі старим Львовом. Коли князь жив на Замковій горі, тут творилося життя міста. На Підзамче збереглась планувальна структура та храми, які фактично зараз не долучені до туристичного процесу», - розповіла Лілія Онищенко.

За її словами, ще одна важлива мета, яку реалізує проект «Ревіталізація Підзамче», - відтягнення туристичних потоків від центру Львова.

Зазначимо, що загальна сума коштів, які були витрачені на проект «Ревіталізація Підзамче» – близько 200 тис. грн. Внесок міста Львова – 50 тис. грн. Решта коштів надало Міністерство закордонних справ Польщі.

Загалом, за час проекту було відновлено три об’єкти: дитячий майданчик на вул. Богдана Хмельницького, 66-72, внутрішнє подвір’я за адресою вул. Богдана Хмельницького, 83-87 та площа Кринична біля залізничної станції Підзамче.

«Активність, з якою мешканці долучалися до проекту, дала зрозуміти, що подібні ініціативи мають велике майбутнє у Львові та здатні суттєво змінити як окремо взяте подвір’я, так і район загалом», - додав Олександр Кобзарев.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!