У Львові розшукують невідомих, які жорстоко познущались над собакою

5495 0
Волонтери кажуть, що це вже не перший випадок в районі вулиць Варшавської – Єрошенка. Злочинці поводились з особливою жорстокістю.
Фото: slovo.today

Фото: slovo.today

В ЛКП «Лев» у важкому стані перебуває собака, яку на підприємство привезли вчора. У собаки численні порізи, забої та укуси. Знайшли тварину біля гаражів в районі вулиць Варшавської-Єрошенка. Сьогодні їй зробили операцію, розповіла в коментарі Tvoemisto.tv директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Вона каже, що, за словами лікарів, собака, попри важкий стан, має шанси вижити, але їй доведеться ампутувати вухо і довго лікувати.

Читайте також: Чому захист прав тварин – це важливо і зовсім не смішно

Волонтерка Орися Терлецька розповіла в коментарі Tvoemisto.tv, що про собаку вона та інші волонтерки дізнались, коли до них за допомогою звернулись люди, які знайшли тварину і привезли її у ветеринарну клініку «Євровет».

«Люди не мали грошей оплатити її лікування, там захотіли 5 тисяч гривень тільки за зашивку ран. Тоді ми звернулись в ЛКП «Лев», але там не було місця. Домовились, що заберемо у них на перетримку іншу собаку, яка в кращому стані. Ми спочатку думали, що собаку просто покусали інші тварини, тому сильно не піднімали тривоги. Але в процесі очистки ран побачили, що то були явні розрізи. У неї черепно-мозкова травма, її били, перерізали сухожилля на лапах, щоб не могла іти, відсікли частину вуха, собака має крововилив. Це однозначно не тварини зробили. Там були і собаки, але і люди з неї знущались», – каже Орися Терлецька.

Вона додає, що це не вже не перший випадок в цьому районі, коли невідомі знущаються над тваринами. Відтак, усіх, хто може щось про це знати, просять зголоситись за телефонами 067-384-51-70 (Юля) та 097-287-19-71 (Орися). Волонтери планують також встановити в районі бігборд для пошуку свідків.

Попри те, що в ЛКП «Лев» собаку лікують безкоштовно, залишились борги перед клінікою «Євровет», каже волонтерка Оксана Джус. Також треба оплатити перетримку собаки, яку забрали з ЛКП. На ці потреби наразі назбирали 10 тисяч гривень.

Читайте також: З початку року на Львівщині порушили 11 справ за жорстоке поводження з тваринами

Орися Терлецька каже, що волонтери обов’язково звернуться в поліцію, але спочатку хочуть зробити розголос, бо бояться, що на їхню заяву правоохоронці не відреагують.

«Візьмемо заключення в ЛКП «Лев», що це людська рука і будемо звертатись в поліцію. Дуже дивно це збіглось з тим, що Верховна рада провалила законопроект про посилення відповідальності за знущання над тваринами. Таке враження, ніби хтось святкував», – додає волонтерка.

Директорка ЛКП Оксана Кошак також наголошує на необхідності розголосу та реакції поліції.

«Сьогодні людина знущається над твариною, а завтра може спокійно підняти руку на людину», – каже вона.

Нагадаємо, за знущання над тваринами передбачена кримінальна відповідальність. Жорстоке поводження – це «знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі». Також у законі ідеться про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, про порушення правил утримання тварин.

Покарання за жорстоке поводження з тваринами тягне за собою штраф від 3,4 до 5,1 тисяч гривень. Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю, залежно від наслідків, загрожує обмеження або позбавлення волі на термін від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження або позбавлення волі на термін 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, щодо двох і більше тварин).

Олександра Бодняк

 

.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!