У Львові розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити проїзд до Винників

6585 0
Впродовж цього року вулицю планують ще трохи розширити.
Фото Романа Балука пресслужба ЛМР

Фото Романа Балука пресслужба ЛМР

У Львові розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити трафік до міста Винників. Про це повідомив директор департаменту міської агломерації та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як інформує пресслужба ЛМР, на вулиці Личаківській розширили частину дороги – приблизно 50 метрів, це ділянка від перехрестя з вулицею Пасічною в сторону автостанції №6. Це дало можливість пришвидшити проїзд до Винників.

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на квазікільце на вулиці Личаківській

«Зараз на перетині вулиць Пасічна – Личаківська автомобілі мають можливість повертати як ліворуч – в напрямку центру, так і праворуч – у напрямку Винник. Ця смуга, яку ми продовжили,  дає можливість автомобілям, які повертають праворуч, швидше «виходити» з вул. Пасічної і не заважати автомобілям, які повертають ліворуч в сторону центру, скорочувати тривалість перебування на цьому перехресті до виїзду на вул. Личаківську. Плануємо переносити опори зовнішнього освітлення, які є за маршрутом цієї смуги, і продовжувати її у напрямку автостанції №6», –пояснив Олег Забарило.

Як уточнили у коментарі Тvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, на розширення частини вулиці скерували 180 тисяч гривень.

Додамо, щоб вирішити проблеми із заторами на перехресті Пасічна – Личаківська, у районі вулиць Пасічної, Личаківської, Колумба та Долішньої, планують облаштувати квазікільце, як на вулиці Шевченка, Левандівській, Залізничній. Цього року планують оголосити архітектурний конкурс на найкращий проєкт розв’язки.

Нагадаємо, торік у Львові закінчили ремонт вулиці Личаківської. Її ремонтував ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 160,3 млн грн. Проєкт виготовили у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг». Протяжність дороги становить 4 км 100 м. 

Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!