Компенсацію за генератори у Львові зможуть отримати не лише кафе і магазини

2531 0
Загальна сума відшкодування не має перевищувати 80 тисяч грн.
Фото: EK.ua

Фото: EK.ua

У Львові схвалили рішення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану. Воно передбачає відшкодовування 50% вартості електрогенераторів закладам харчування, продуктовим магазинам, а також низці освітніх, медичних закладів, аптекам, салонам краси. Відповідне рішення з зауваженнями прийняли сьогодні, 6 грудня, на сесії ЛМР.

Загальна сума відшкодування не має перевищувати 80 тисяч грн. 

Читайте також: Майже 100 ОСББ у Львові вже подали заявки на відшкодування 50% вартості генераторів

Додамо, що під час сесії попередній перелік підприємців, яким відшкодуватимуть 50% вартості, оновили. Зокрема, туди за зауваженнями депутатської комісії підприємництва додали:

  • приватні ліцензовані заклади освіти (шкільна, дошкільна);
  • приватні заклади охорони здоровʼя, що мають угоду з НСЗУ та надають послуги, повʼязані з первинною; меддопомогою;
  • перукарні, салони краси;
  • аптеки.

 

Для отримання ваучера заявники мають подати через Центр надання адміністративних послуг Львова або сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів, який містить: 

  • заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора (додаток 3 до цього Положення);
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора;
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;
  • фотофіксацію електрогенератора.

 

За додатковою консультацією щодо цієї програми підприємці можуть звертатись до Центру підтримки підприємництва за тел.: (032) 254 60 15.

Нагадаємо, що у Львові діє програма часткової компенсації вартості електрогенераторів, які співвласники багатоквартирних будинків планують придбати на випадок надзвичайних ситуацій або ж вже придбали. Її погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Максимальна сума відшкодування може становити 30 тисяч гривень, а фінансуватимуть програму покроково, зважаючи на кількість отриманих заявок. Детальну інструкцію, як отримати відшкодування у 50% за встановлення генератора, шукайте тут.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!