У Львові рятують жінку, яку засипало землею у 5-метровій вирві після вибуху ракети

1070 0
Лікарі щосили намагаються врятувати ліву ногу від ампутації.
Фото: Перше медоб

Фото: Перше медоб'єднання Львова

Львівські медики лікують 40-річну жінку з Бахмута, яку дістали з 5-метрової вирви, утвореної від вибуху російської ракети. Тоді її ледь живу засипало землею. Тепер у Першому медоб’єднанні Львова виборюють для неї змогу ходити. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайте також: Львівські нейрохірурги врятували 11-річного хлопця з Сєверодонецька, в якого раптово відмовили ноги

Це сталося у липні, коли Оксана з чоловіком поверталися від подруги. Останнє, що пам’ятає: дзвін у вухах, різкий біль в руці та важкість землі, котра, як тоді здавалося, заживо її ховає. З останніх сил жінка покликала чоловіка. Його відкинуло вибуховою хвилею, та він її почув.

Оксану з уламковими пораненнями правої легені, печінки, обширними ранами лівого плеча, відкритими переломами обох ніг та правої руки госпіталізували до Дніпра. Одинадцять днів жінка провела в реанімації.

Читайте також: Львівські лікарі врятували жінку, родину якої обстріляли на Донеччині

Коли її стан дещо вдалося стабілізувати, евакуаційний потяг доправив Оксану до лікарні Святого Пантелеймона у Львові. Тут у відділенні травматології та ортопедії Центру травми жінці доліковують рани живота, рук та ніг. Наразі триває боротьба за її розтрощену кінцівку. Лікарі щосили намагаються врятувати ліву ногу від ампутації. Також з жінкою працює команда реабілітологів та психотерапевтів.

Лікування та реабілітація Оксани, як і інших пацієнтів, які постраждали від війни, відбувається в межах проєкту UNBROKEN Ukraine.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!