У Львові сформували 125-ту бригаду тероборони та створили фонд на її підтримку

21544 0
125-та бригада тероборони є в складі Збройних Сил України. Підтримати захисників міста може кожен.

4 квітня у Львові завершили формування 125-ї бригади тероборони Львова. Кількість набраних людей не розголошують, однак зазначають, що їх тисячі. Для допомоги бригаді також створили Центр підтримки та благодійний фонд. 

«Ми разом з друзями та волонтерами об’єдналися, щоб створити Центр підтримки 125-ї бригади. Маємо взяти в опіку підрозділ чи батальон і максимально сприяти забезпеченню його всім необхідним», – зазначив на відкритті народний депутат України Ростислав Тістик. 

Читайте також: Оборона Львова і області. Які збройні формування працюють та як долучитися

Центр підтримки працює напряму з бригадою, запитуючи в командирів та бійців, у чому є нагальна потреба. Завдяки волонтерам, підприємцям і всім небайдужим її оперативно закривають. Ростислав Тістик говорить, що все у центрі буде обліковуватись. Його основні принципи – прозорість і відкритість. Центр працює і приймає домопогу за адресою: Львів, вулиця Театральна 22, вхід з вулиці Корнякта. 

Також на підтримку бригади створили благодійний фонд «125». Кожен, хто має можливість долучитись фінансово, може надіслати кошти і отримати звіт, куди їх направили. 

«На сьогоднішній день всі зусилля йдуть на Схід і Південь. Однак ми розуміємо, що маємо подбати про наш резерв і захист нашої території. 125-та бригада тероборони є в складі Збройних Сил України, і ми маємо бути готові до викликів, які можуть статися», – говорить Ростислав Тістик.  

Читайте також: Як допомогти українській армії?

Нагадаємо, що територіальна оборона Львівщини – це дві бригади: 103-тя та 125-та. Батальйони 103-ої бригади розміщені у всіх районах області. А Львів, оскільки є містом мільйонником, має свою бригаду – 125-ту, яка займається обороною міста. Детальніше про оборону Львова читайте у матеріалі.

Надія Жила


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!