У Львові ще одна лабораторія робитиме ПЛР-тести на коронавірус

2607 0
ПЛР-діагностику проводитимуть також у Львівському медичному університеті.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Львів отримав 2 тисячі німецьких наборів реагентів для тест-систем на діагностику коронавірусу. Частину передали в лабораторію Інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ імені Данила Галицького, що із 2 квітня також проводитиме дослідження. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Медики розповіли деталі про сімох хворих на коронавірус на Львівщині

«Вже від завтра у Львові дві лабораторії робитимуть високоточну ПЛР-діагностику на наявність коронавірусу Covid-19», – повідомив мер.

Читайте також: Експрес-тести не помічні. Що треба знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

Нагадаємо, що ПЛР-тести із 25 березня проводить Львівський обласний лабораторний центр МОЗ. До цього всі зразки відправляли на Київ, що значно подовжувало час очікування пацієнтів на свій діагноз. Перші реагенти Львівська область отримала із Китаю.

У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 37 осіб із підозрою на коронавірус. Стан хворих середньої важкості або близький до задовільного. У 5-ти пацієнтів стан важкий, один із них підключений до апарату ШВЛ.

На самоізоляції перебувають 122 людей. Загалом на Львівщині за весь час із підозрою на Covid-19 звернулося 258 людей. Наразі в області з підозрою на коронавірус є 74 особи. У семи пацієнтів – позитивний результат тесту на коронавірус. Одна пацієнтка вже одужала.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!