Лікарня на Орлика почала приймати хворих дітей із Covid-19

2257 0
У львівській дитячій лікарні зараз вже троє хворих діток із коронавірусом.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

У Львівській області фіксують одразу два штами Covid-19 – «Дельта» та «Омікрон». Рівень захворюваності дітей зріс від 5% до 10%. Від учора, 19 січня, у Львові хворих на коронавірус дітей почала приймати міська дитяча лікарня, що на вул. Пилипа Орлика. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у лікарні.

Зараз тут перебуває троє дітей, двоє з яких до року. Їхній стан середньої важкості, без кисневої залежності. Ще у 18-ти є підозри.

За словами керівниці центру педіатрії дитячої лікарні 1 ТМО Ірини Бережної, до цього часу лікарня була резервною, але через різке збільшення хврих на коронавірус дітей, були змушені відкрити діагностично-ізоляційне відділення. Тут достатньо кисневих точок, є Covid-бригади медиків, куди входять анестезіологи.

Загалом тут розгорнули 30 ліжок, але за потреби у лікарні можуть розгорнути близько 100. 

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, станом на сьогодні, 20 січня, уже 80 дітей із підтвердженим ПЛР-тестом на коронавірусну інфекцію, при тому, що два дні тому було 66 дітей і це називали рекордною кількістю. Як зазначили у коментарі Тvoemisto.tv в лікарні, стан усіх госпіталізованих дітей – середньої важкості. Ніхто з них не потребує апаратів штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, зараз в Україні поволі збільшується кількість госпіталізацій. Нову хвилю прогнозують на кінець січня 2022 року, а пік уже на лютий. Окрім цього, ця хвиля може бути триваліша, ніж інші. Детальніше читайте тут.

Також із квітня цього року Міністерство охорони здоров’я розглядатиме можливість вакцинації від коронавірусу дітей від 5 років. Досвід інших країн, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!