У Львові «сховали» скульптури на легендарній кам’яниці. Фото

4759 1
Кам’яниця на площі Ринок, 6, знана як будинок Корнякта, є одною з небагатьох будівель історичного середмістя, де ще зберігся ренесансний декорований аттик.
фото: urban-project.lviv.ua

фото: urban-project.lviv.ua

Через своє розташування на відкритому місці елементи аттику зазнають надзвичайно сильного впливу довколишнього середовища і погодних умов. Упродовж століть скульптури усіляко намагались рятувати, застосовуючи шкідливі для природного каменю цемент та залізні кріплення. Таким чином, руйнування матеріалу було прискорене.

«При оцінці актуального стану ми констатували, що окремі частини аттику мають великі тріщини і через це перебувають під загрозою обвалу і є небезпечними для здоров’я і життя перехожих. Статична стабільність окремих елементів порушена, вони (солдати, дельфіни) можуть впасти в будь-який момент. Територія перед будинком відкрита для всіх і використовується зокрема як вхід у музей. Через це потрібно негайно діяти», – наголосив Дірк Брюґеманн-Булґаков, експерт з реставрації каменю в проекті «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Згідно проведених досліджень було вирішено убезпечити фігури від можливого обвалу. Фігури накрили сітками та захисними оболонками, які зафіксували спеціальними ременями. В такому стані фігури не обваляться на перехожих. Наступним кроком, вже у 2017 році, буде розробка проекту, що стане основою для подальших заходів на цьому об’єкті.

Читайте також: У Львові відреставрували два старовинні балкони. Фото

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
11 Листопада, 2016 00:36
Роман Замість того, щоби зробити реставрацію фігур, їх просто накрили сіткою, щоби вони продовжували руйнуватись, але не "мозолили очі"!??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!