У Львові штраф за неналежне паркування можна сплатити через QR-код

1323 0
Раніше провести оплату можна було лише за реквізитами у банку або за допомогою мобільних додатків.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові штраф за неналежне паркування можна сплатити через QR-код на сайті міського управління безпеки. Раніше провести оплату можна було лише за реквізитами у банку або за допомогою мобільних додатків.

Джерело: пресслужба Львівської міської ради

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

«У повідомленні про притягнення до адміністративної відповідальності, яке залишає інспектор з паркування на автомобілі, тепер є QR-код. Відсканувавши його, водій потрапляє на наш сайт і може здійснити оплату онлайн. Тобто, тепер це можна зробити набагато швидше, бо водію не потрібно окремо вводити реквізити, щоб оплатити через мобільні додатки, чи навіть йти до відділення банку», – йдеться в повідомленні.

Загалом, у Львові до інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен із них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. Станом на 18 листопада від сплати штрафів за неналежне паркування до міського бюджету надійшло понад 40 млн грн.

Читайте також: Цьогоріч Львів отримає 50 млн гривень від штрафів за неправильне паркування

Нагадаємо, чотири роки тому у Львові вперше в Україні запрацювали інспектори з паркування, які мають контролювати дотримання правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки авто та оплати послуг з паркування. Tvoemisto.tv дізналося, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів. Детальніше тут. 

Також Tvoemisto.tv провело дискусію про «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», під час якої з'ясувало, які рішення напрацьовують місто і область, щоб не допустити критичних ситуацій, та чому важливий проєкт міської електрички. Переглянути дискусію можна тут.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!