Політична реклама

У Львові штрафують пішоходів, які неправильно переходять дорогу

2762 0
За півроку у ДАІ склали 491 протокол на пішоходів про адміністративні правопорушення. Найчастіше львів’яни неправильно переходять дорогу або несподівано вибігають на пішохідний перехід, що теж є порушенням.

З 27 червня по 27 липня у Львові тривають профілактичні заходи під назвою «Пішохід», в ході яких всім учасникам дорожнього руху роз’яснюються Правила дорожнього руху, - розповіла інспектор ДАІ Львова Ірина Пилат. За неповний місяць операції, складено вже понад 100 протоколів на пішоходів.

Також інспектор пояснила, що труднощі у складанні протоколів на пішоходів полягають в тому, що порушник не завжди має при собі документи, що засвідчують особу. До порушника застосовують попередження або штраф від 51 до 81 грн.

Якщо пішохід був п’яним або його дії призвели до аварійної ситуації для інших учасників дорожнього руху, штраф зростає. Оплата здійснюється за протоколом у звичайному порядку в ДАІ, – розповіла Пилат.

Інспектор наголосила, що пішоходи не знають, що порушенням є також несподіваний вихід на «зебру»: Найчастіше пішоходи порушують заборону переходити вулицю в недозволеному місці  або несподівано виходять на нерегульований пішохідний перехід. Це також заборонено ПДР бо водії не встигають загальмувати.

Також Ірина Пилат сказала, що половина ДТП у Львові це – наїзди на пішоходів.

Джерело: Zaxid.net

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!