У Львові шукають автентичні фото 11-метрового вітражу

3368 0
Витвору скляного мистецтва, що на будинку по вул. Герцена, 6, понад 100 років. Реставраторам поки що не вдається знайти давнє зображення вітражу, щоб остаточно його відновити.

Скляна мозаїка раніше заповнювала всю сходову клітку. Вітраж має сюжетну лінію: на останньому поверсі зображені небеса, нижче – гори, далі – ліси. Фрагмент на першому поверсі був розбитий багато років тому. Сучасні дослідники не знають, що там було, тому відновити його складно.

Польська фірма, яка створила цей вітраж, дотепер існує у Кракові. Реставратори зверталися туди по допомогу, сподіваючись відшукати оригінальні макети, але марно. 

Читайте також: 11-метровий вітраж, якому понад 100 років, реставрують у Львові

Вітраж у будинку на вулиці Герцена, 6, – найвищий у Львові. Починається він на першому поверсі, а закінчується на четвертому. Нині його відновили лише наполовину.

Реставрацію карпатського пейзажу на вітражі профінансувало Німецьке товариство міжнародного співробітництва. Воно дає 170 тисяч гривень на відновлення скла, металеве обрамлення малюнку, його встановлення та реконструкцію відкосів,  повідомляє Zaxid.net.

Львівські реставратори закликають відгукнутися усіх, хто має старі фото, газети або журнали тих часів, де є хоча би чорно-біле зображення вітражу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!