У Львові шукають менторів на Годину коду. Деталі

1841 0
У Львові проведуть щорічну акцію для школярів, де їх навчатимуть програмуванню провідні спеціалісти України.
Фото: invak.info

Фото: invak.info

Година коду – це щорічна глобальна ініціатива, спрямована на популяризацію інформаційних  технологій. У всьому світі до неї доєдналося понад 200 мільйонів школярів зі 180 країн світу.

Традиційно Годину коду проводять у тиждень інформатики, а цьогоріч він припадає на 4-10 грудня.

У 102 школах Львова у 8-9 класах відбудуться безкоштовні заняття з програмування під керівництвом вчителів та менторів-розробників відомих ігор, власників і менеджерів ІТ-компаній, талановитих програмістів і бізнесменів. Про це повідомляє координаторка акції «Година коду» в Україні та засновниця ІТ-школи LITS Анна Косарева у Facebook.

Читайте також: В Україні розпочався набір до безкоштовного дитячого університету. Як взяти участь

Також вона додала, що зараз триває набір менторів на проведення Години коду. Щоб подати заявку на участь, потрібно зареєструватися за посиланням.

Додамо, Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі. Вони зібрали безпрецедентну коаліцію партнерів для проведення Години коду — включно із Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America та College Board. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!