У Львові шукають мецената, який допоможе виготовити копію Гарнізонного храму для незрячих. Доповнено

1562 0
На роботу потрібно 350 тисяч гривень.
Фото: Степан Сус/Facebook

Фото: Степан Сус/Facebook

Львівський бізнес просять допомогти у створенні макету храму святих верховних апостолів Петра і Павла для незрячих. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У міськраді кажуть, що виготовлення такого макету є дорогим – близько 350 тисяч гривень, адже потребує фахової роботи і відтворення багатьох деталей. Такі макети супроводжуються описом шрифтом Брайля.

За словами чиновників, виділити кошти із міського бюджету не вдасться, тому що є великі видатки через пандемію коронавірусу. Тому долучитись до фінансової збірки просять меценатів. Як сказали у пресслужбі ЛМР в коментарі Tvoemisto.tv, охочі оплатити виготовлення макету можуть звертатись у департамент гуманітарної політики ЛМР.

Настоятель Гарнізонного храму Тарас Михальчук пізніше додав, що пожертвувати гроші на макет зможуть усі охочі: для цього створили окремий рахунок і незабаром оприлюднять його на сторінці церкви.

Читайте також: Як у Львові реставрують фасад Гарнізонного храму. Відео

Додамо, що у Львові вже встановили міні-копії храму святого Юра, Ратуші та пам’ятника Тарасові Шевченку.

Храм святих верховних апостолів Петра і Павла (Гарнізонний храм) відомий у Львові як костел Єзуїтів. Церква збудована у стилі раннього бароко на початку XVII століття та є однією з найбільших сакральних споруд Львова. У 1946 році радянська влада зачинила храм. Якийсь час церкву використовували як склад, а від 1970-х років передали наукові бібліотеці імені Василя Стефаника під книгосховище. Церкву освячено та відкрито 6 грудня 2011 року. Тож наступного року храм відзначатиме 10-ту річницю з часу відкриття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!