У Львові шукають охочих прийняти дітей, які через війну залишилися без батьківського піклування

17638 0
Дітям, які опинилися без батьківського піклування, потрібно більше уваги й підтримки, ніж зазвичай, адже вони можуть бути налякані, стривожені.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Від початку повномасштабної війни, управління «Служба у справах дітей» отримало повідомлення про 158 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Тож, у Львові запрошують до співпраці людей, які готові прийняти у сім’ю дітей, що через воєнні дії залишилися без батьківського піклування. Про це повідомляє ЛМР.

Читайте також: Чи можна під час війни прихистити дитину, яка залишилась без батьків. Пояснення

«Багато сімей зараз розділені сотнями кілометрів, адже не всі батьки мали змогу евакуюватись із небезпечних місць разом зі своїми дітьми. Деякі під обстрілами садили дітей у машини до сусідів чи незнайомців з вірою, що дитина опиниться у безпеці. Такі діти є і у Львові. Тому важливо, щоб вони були у сімейному оточенні до того часу, коли зможуть возз’єднатися зі своєю родиною», – йдеться у повідомленні.

Зараз дітям, які опинилися без батьківського піклування, потрібно значно більше уваги й підтримки, ніж зазвичай, адже вони можуть бути налякані, стривожені, можуть не розуміти, що відбувається навколо та що буде далі, горювати за сім’єю та рідним домом. І допоможе їм велика щира любов, готовність вислухати та розділити хвилювання, теплі слова підтримки.

Ті, хто готові прийняти у свою сім’ю дитину, яка внаслідок воєнних дій залишилась без батьківського піклування, варто заповнити форму, а згодом з ними сконтактують працівники управління «Служба у справах дітей».

За додатковою консультацією можна звертатись за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, каб. 519, 523. Контактні номери телефонів: (032) 235 40 40, 297 58 83. Чат-бот у месенджері Telegram SuSD_LMR.

Нагадаємо, що в Україні почали поширювати фейкове повідомлення, що стосується швидкого усиновлення дітей-сиріт, яких перевезли в інші області. Зараз в Україні діє спрощена процедура, але не усиновлення, а опіки чи взяття під патронат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!