У Львові шукають проектувальника вулиці Вітовського та проблемного перехрестя з Сахарова

3443 2
Очікувана вартість робіт становить 3,7 млн грн
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

У Львові оголосили тендер на проєктування реконструкції вулиці Вітовського на відтинку від пл. Франка до перехрестя з вулицею Сахарова, а також реконструкцію самого перехрестя. Відповідні торги опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Як планують змінити перехрестя Сахарова – Вітовського. Схеми руху

У техзавданні на проєктування зазначається, що проїжджу частину мають замостити бруківкою або мозаїкою, тротуари – бетонною плиткою, облаштують місця для паркування, замінять комунікації, встановлять адаптивний світлофор із пріоритетом громадського транспорту на перехресті Сахарова – Нечуя-Левицького – Коперника – Лукіяновича – Вітовського – Героїв Майдану, знесуть аварійні і нецінні дерева й висадять нові, встановлять світлодіодне освітлення й облаштують інфраструктуру для велосипедистів.

Очікувана вартість робіт становить 3,7 млн грн, а виготовити проєкт реконструкції вулиці та перехрестя мають до кінця липня.

На реконструкцію вулиці Вітовського у бюджеті розвитку заклали лише 10 млн грн із 90 необхідних. Так само, як і перехрестя Сахарова – Вітовського, на реконструкцію якого передбачили лише 10 млн грн зі 130 млн грн необхідних.

Читайте також: Її архітектура не поступається Відню та Парижу. Як Львову відновити площу Франка

Нагадаємо, у 2016 році у Львові розробили кілька варіантів реконструкції вулиці Вітовського. Її планували ремонтувати у комплексі з площею Франка та перехрестям Сахарова – Вітовського. Тоді проєкт виготовили у інституті «Львівдіпрокомунбуд». Попередньо там мали з’явитись велодоріжки, трамвайну колію пропонували зміщувати з однієї сторони вулиці в іншу впродовж усього маршруту трамвая, а навпроти Парку культури планували відновити Пелчинський став. Втім тоді цей проєкт так і не завершили. 

Крім цього, у «Львівавтодорі» напрацювали кілька варіантів реконструкції перехрестя Сахарова – Вітовського.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
6 Січня, 2020 08:47
Віталій Хоч самі поцікавтеся що проектував Шмід і де там які делінеатори, а як не подобаються велодоріжки то не користуйтесь ними, очевидно вони не для вас.
5 Січня, 2020 14:30
Небайдужий мешканець Тільки не дайте це Шміду проектувати!!! Бо він вже начудив достатньо в нашому місті, ще й поцікавтесь скільки наших спільних грошей на цьому заробив (типу велодоріжки, делініатори всякі і багато іншого)!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!