У Львові шукають реставраторів для будинку-пам'ятки на вулиці Стефаника

3624 0
Попередня вартість робіт становить майже 4 млн гривень.
Фото: центр міської історії

Фото: центр міської історії

Львівська міська рада оголосила тендер на ремонтно-реставраційні роботи у будинку на вул. Стефаника, 11. Про це ідеться на сайті публічних закупівель Прозорро.

Попередня вартість робіт, за оцінками ЛМР, становить 3,9 млн грн. Торги відбудуться 24 березня. Переможець торгів повинен буде розчистити цоколь та фасад, відреставрувати їх та укріпити. Також потрібно буде відновити ліпнину та відремонтувати будинку балкону.

Читайте також: У Львові відреставрували фасад ще однієї кам'яниці

Будинок на вул. Стефаника, 11 у Львові належить до памяток архітектури місцевого значення.

Як ідеться на сайті Центру міської історії, отириповерховий житловий будинок споруджений у 1873-1876 роках за проєктом львівського архітектора Адольфа Куна для Ядвіґи з Замойських, дружини Леона Сапіги, маршалка Галицького крайового сейму. Це перша у Львові чиншова кам’яниця у стилі неоготики, а також найбільший багатоквартирний житловий будинок міста довоєнного часу. Тут розміщувалися редакції газет, приміщення товариств, різноманітних майстерень та бюро. У 1910-х роках будинок став власністю закладу Оссолінських: крім помешкань, тут розташувалася його адміністрація, а з 1932 року – книгарня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!