У Львові шукають садівників, які будуть інвентаризувати дерева

1483 0
У мерії шукають шістьох садівників для кожного району.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Львів'яни та мешканці прилеглих до міста територій можуть податися на нову вакансію – посаду садівника. Садівники матимуть посвідчення громадського інспектора і зможуть складати протоколи у разі пошкодження дерев.

Читайте також: Чи працює у Львові додаток про кількість дерев у місті

Як розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова, це не будуть люди, які безпосередньо стригтимуть кущі, натомість вони будуть на вулицях і в парках свого району призначати роботи з догляду за озелененням, планувати висадку нових дерев, спілкуватися з мешканцями, планувати закупівлі, а також проводити інвентаризацію дерев і складати протоколи за їх пошкодження.

Наразі вже 50 кандидатів заповнили анкети. Наприкінці січня в управлінні повідомлять про день та умови конкурсу. 

Читайте також: Навіщо у Львові чіпують дерева та чи допоможе це у догляді за ними

Зазначимо, що у додатку із підрахунку дерев у місті, у системі Inspectree, наразі внесені понад 2,5 тисячі дерев. Однак для повнішої картини потрібна була залученість чиновників районних адміністрацій. Восени у Львові почали чіпувати особливо цінні дерева.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv започаткувало проєкт «Дерева Твого міста», де закликало львів'ян долучитися до підрахунку дерев у Львові.

 

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!