У Львові шукають волонтерів на Різдвяний обід для безпритульних. Як долучитися

2493 0
Минулоріч за святковими столами на Різдво було понад 300 людей в потребі.
фото: ridna.ua, dyvensvit.org, moyaeuropa.com.ua, facebook.com

фото: ridna.ua, dyvensvit.org, moyaeuropa.com.ua, facebook.com

Традиційно, 7 січня у день Різдва, у Львові відбудеться Великий Різдвяний обід для бездомних людей та убогих мешканців міста. Свято відбудеться у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці, що на вулиці Личаківській, о 15.00. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Минулоріч за святкові столи на Різдво Христове сіло понад 300 людей в потребі. Для них накривають святкові столи у церкві перед вівтарем, де зазвичай відправляють святу Літургію. Така філософія дійства, адже Ісус народився, як убогий, як біженець, і як людина без дому, тому бідні є у самому серці Церкви, і в центрі Різдва Христового.

Читайте також: Ми всі дихаємо одним повітрям або Хто у Львові має мити безпритульних

Волонтери спільноти святого Егідія накривають столи, на яких є усі різдвяні страви галичан, а в кінці на гостей чекають колядки, виступ вертепу та вручення подарунків. Кожен з потребуючих отримає теплі речі на зиму, фрукти та солодощі.

Організувати Різдво з бідними впродовж місяців допомагають львів’яни: мешканці міста, відомі ресторатори, заклади харчування та благодійні організації. Також  збірка необхідних коштів постійно відбувається у храмах міста.

Щоб стати волонтером, потрібно звертатися за номером: 067 95 32 155 (Іванна Синицька), 067 284 5077 (Лариса Шидловська).

Додамо, що організовує різдвяне свято для бідних мирянська спільнота Святого Егідія у місті Львові та парафія Церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Різдвяне свято для бідних влаштовують у Львові з 2006 року.   



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!