У Львові швидше вимикають нічне освітлення, аби не залишитись без світла взимку

3356 0
В літній період у Львові вимикають вуличне освітлення вранці – з 5:00, аби зекономити кошти. Хоча передбачається, що освітлення вночі має працювати з 23:00 до 6:00. «Година економії дасть нам змогу не залишитись в темну пору доби без світла аж до кінця року», – пояснив tvoemisto.tv в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської мілкої ради Володимир Олійник.
Фото: 4ernigiv.info

Фото: 4ernigiv.info

Чиновник пояснив, що цього року в бюджеті Львова на освітлення депутати передбачили 8,5 млн грн, однак цих коштів недостатньо. Тому було прийнято рішення у літній період вимикати світло на годину раніше. «Звичайно, це залежить від обставин – якщо у Львові хмарна дощова погода, світло залишаємо увімкненим. Крім того, в нічний час нам вигідніше, бо працюємо за нічним тарифом. У жовтні освітлення вже буде увесь передбачений час (з 23:00 до 6:00)», – зауважив Володимир Олійник.

За словами чиновника, якщо якісь інші роботи для міста можуть виконувати в борг, то з «Львівобленерго» все просто – якщо не оплачено за електроенергію, її відключають. Економія світла в літній період дасть змогу освітлювати місто восени та взимку, додав Володимир Олійник: «Восени і взимку швидше темніє, до того ж, двірники мають встигнути прибрати до 7:00».

Директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва повідомила, що таким чином вдалося зекономити 700-800 тис. грн, тому коштів на освітлення до кінця року мало б вистачити.

З її слів, у Львові не освітлено 8-11% вулиць, найгірша ситуація в мікрорайоні Рясне. «Щороку ми пропонуємо закласти кошти в бюджеті на такі роботи, але на цей рік ми не отримували грошей на реконструкції та ремонти, а тільки на утримання мереж», – сказала Марина Строєва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!