У Львові сімейні лікарі будуть приходити додому до пацієнта

4844 0
Виїзд сімейного лікаря додому до хворого буде залежати від комунікації між медиком та пацієнтом.
фото: uarp.org

фото: uarp.org

Пацієнти муситимуть узгоджувати питання виїзду сімейного лікаря додому особисто. Міністерство охорони здоров’я це питання регулювати не буде. Про це в інтерв’ю Tvoemisto.tv сказав заступник міністра Олександр Лінчевський.

Читайте також: Сімейний лікар по-новому. 19 найпоширеніших запитань до МОЗ та відповіді на них

«Тут має бути відповідальність пацієнта подзвонити своєму сімейному лікарю, і вже той каже: або приїжджайте до мене, або я приїду», – говорить він. – «Ви спілкуєтеся з лікарем і кажете: «Іван Іванович, забіжіть по дорозі». Ми не сміємо його змушувати і карати, якщо він не забіжить. Це ваші стосунки з лікарем».

Якщо сімейний лікар не буде виїжджати на виклики взагалі, Олександр Лінчевський радить пацієнтам обрати іншого.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує Кардинальна реформа медицини

Нагадаємо, раніше начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб сказав, що виїзди сімейних лікарів додому до пацієнта замінять консультаціями по телефону чи скайпом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!