У Львові сім'я із дворічною дитиною отруїлася чадним газом

1137 0
Їх у стані середнього ступеня важкості госпіталізували у медичні заклади Львова.
Фото: Parlament.ua

Фото: Parlament.ua

Сьогодні, 18 квітня, вночі у квартирі двоповерхової будівлі на вулиці Озерна, 28 сім'я отруїлася чадним газом. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Серед потерпілих дворічна дитина. Їх у стані середнього ступеня важкості госпіталізували у медичні заклади Львова.

Обставини події встановлюють.

Читайте також: «Мама викликала швидку і знепритомніла». Історії людей, які отруїлись чадним газом

Tvoemisto.tv нагадує, чадний газ не має запаху, є безбарвним – його неможливо відчути. Потрапляючи в кров, він сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень: людина гине, як від задухи. Після двох годин перебування в приміщенні, де у повітрі міститься лише 0,1% СО, людина може втратити свідомість і померти.

Втрата свідомості настає поступово та супроводжується таким знесиленням, що навіть відчувши небезпеку, людина неспроможна врятуватись. Чадний газ легший за повітря, тому піднімається вгору, але на відкритому просторі небезпека мінімальна.

«Є звичайний прилад – газосигналізатор. Він дає світлову і звукову сигналізацію, коли є витік природнього газу чи утворився чадний газ. Цей невеликий прилад може зберегти здоров’я і життя мешканців, які користуються газом. Почувши запах газу, треба одразу перекривати всі крани і телефонувати 104, відчиняти вікна-двері і виходити з приміщення», – каже начальник львівського відділення АТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Детальніше про історії тих, хто отруївся чадним газом у Львові, та про те, як запобігти біді, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!