У Львові скасували дозвіл на будівництво ЖК у районі Під Голоском

3449 0
Будівництво на цій ділянці мають призупинити.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Міськвиконком Львова скасував містобудівні умови та обмеження компанії MS на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Малоголосківській, 12б, обґрунтувавши це численними порушеннями. Таке рішення прийняли сьогодні, 12 червня.

Читайте також: Петиція про збереження зеленої зони на Малоголосківській набрала необхідні голоси

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, раніше за ініціативи депутата Львівської міської ради Любомира Босаневича компанії MS передали додатково суміжну ділянку на вул. Малоголосківській, попри зауваження управління земельних ресурсів.

«У нас був інцидент, коли компанія МS збудувала без дозволу будинок на вул Богдана Хмельницького. Тоді всі дозволи видавало обласна ДАБІ. Були судові процеси, суди визнали правоту міста. Вони частину квартир віддали місту, і ми їх роздали серед соціальних категорій. Тепер ми запрошували керівника компанії МS на нараду щодо будівництва на вул. Малоголосківській, він не прийшов. Він також не був присутній на виїзді до мешканців, ігнорує спілкування. А мешканці нам висловлюють претензії», – сказав під час виконкому міський голова Андрій Садовий.

Після скасування виконкомом виданих містобудівних умов та обмежень компанія має припинити будівництво. Загалом компанія збудувала у районі три об’єкти.

Згідно з даними сайту Youcontrol, компанія «МС – МК 8» зареєстрована у Львові. Її власником вказаний Андрій Мазур.

Читайте також: Як планують упорядкувати район Під Голосокм. Візуалізація

Нагадаємо, що мешканці району Під Голоском неодноразово зверталися до міськради з проханням упрорядкувати хаотичне будівництво багатоповерхівок та збудувати інфраструктуру. Кілька тижнів тому виконком заборонив видавати нові дозволи на будівництво в районі, а також вносити зміни у детальний план території.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!