У Львові сьогодні відбудеться особливий джазовий концерт. Де дивитися

1207 0
Це буде вечір, присвячений пам'яті легендарного митця Юрія Зморовича.
Photo by Dominik Scythe on Unsplash

Photo by Dominik Scythe on Unsplash

У Львові, у LV Cafe jazz club, сьогодні, 16 лютого, о 20.00 год відбудеться концерт MTET із програмою Lamenta Zmori, присвячений пам'яті легендарного митця Юрія Зморовича, який помер 9 лютого цього року.

«Це у пам'ять Юрія Зморовича, який нас покинув 9 лютого. Оскільки це видатний і непересічний митець, який був і музикантом, і художником, і поетом, і режисером. Тому хочемо вшанувати належним достойним способом його відхід», – розповів Тvoemisto.tv музикант Марк Токар.

За його словами, сьогодні прозвучать і тексти зі Святого Письма, і середньовічні гімни, і народні українські мотиви.

«Ми підготували програму, де є багато музичних тем та алюзій. Є багато духовної і імпровізаційної сучасної музики. Є середньовічні гімни, різні тексти зі Святого Письма, є народні українські мотиви. Це такий постмодерністичний колаж з інтенцією про пам'ять Зморовича», – поділився музикант.

Також сьогодні буде прем'єра нового складу оркестру Марка Токаря MTET:

Марк Токар – voc, bass, composition

Марічка Чічкова – voc

Дарія Туріна – voc

Марта Боднар – voc

Андрій Дулиш – cl, ts, bs

Ярослав Казмірчук – tp

Олександр Марусяк – tb

Андрій Арнаутов – tb

Орест Ільчишин – el g

Костянтин Кравчук – p

Святослав Галась – bg

Леонід Петкун – dr

Тvoemisto.tv транслюватиме концерт о 20.00 год на своїй ресурсах, Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.

Довідка

Юрій Зморович був українським художником, скульптором, перформером, поетом, музикантом-мультиінструменталістом, режисером. Виступав під творчими псевдонімами Zmorro (Зморро) і Мінімаліссімус. Був автором нефігуративних композицій, виконаних у змішаній техніці. Створював скульптурні композиції зі старого заліза та інших некондиційних матеріалів. Його роботи виставлялися у Києві, Нью-Йорку, Гельсінкі, Стамбулі.

Із середини 1980-х років виступав у київських художніх майстернях і галереях як акціоніст. У 1991–1996 роках керував авторським театром-студією «ААА». Режисер і виконавець моновистав «М. В. Гоголь. Заповіт» (2010) і «Мінімаліссімус» (2011).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!