У Львові спорткомплекси перевірять на доступність для людей з особливими потребами

1762 0
Сьогодні, 25 лютого під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий доручив створити робочу групу з вивчення питання щодо відмови відвідувати комплекс «Sport life» чоловікові хворому на ДЦП.
фото: childrenspace.by

фото: childrenspace.by

«Керівник департаменту гуманітарної політики, голова Сихівської РА, голови комісій з гуманітарного блоку і також ті депутати, які мають бажання долучитися, проведуть робочу зустріч з протоколом з керівництвом відповідного спортивного комплексу. Я думаю, що вони повинні зрозуміти помилковість своїх тлумачень, тому що ніхто з нас не знає, що нас чекає завтра. Якщо маєш можливість допомогти, то треба допомогти. Я пропоную, щоб в такій робочій групі ми попрацювали спільно з Вами, п.Остапе. І Ви поможете нам зробити їх більш доступними і більш відкритими. Ця установа є приватною, але вона розміщена у м.Львові і повинна поважати закони нашої держави і поважати ті рішення, які ми приймаємо тут», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий і додав, щщо будівлю відповідного спортивного комплексу в експлуатацію приймала Інспекція держархбудконтролю, яка є державною структурою.

Під час засідання у міськраді наголосили на необхідності промоніторити всі інші спортивні заклади Львова, в тому числі басейни, з точки зору доступності і можливості людей займатися спортом.

За словами Остапа Стадника, який хворіє на ДЦП, близько трьох років тому керівництво «Sport life», що на вул.Зубрівській, відмовило йому у можливості відвідувати басейн у цьому закладі, зазначивши, що будівля не пристосована для людей з особливим потребами.

Нагадаємо, 5 лютого у Львові вигнали із ресторану у Львові хворого на ДЦП чоловіка, не пояснивши причини такого ставлення. Про це повідомила журналістка Олена Кулигіна на своїй сторінці у facebook. Адміністрація закладу вибачилася за поведінку свого персоналу перед Романом Кисляком й пообіцяла, що проведе роз'яснювальнуа роботу та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану. Сам ж Роман Кисляк написав, що після вибачень керівництва ресторану конфлікт вичерпано.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!