У Львові сталася масштабна пожежа в квартирі. Імовірна причина – вибух акумулятора

4461 0
Внаслідок пожежі знищено квартиру повністю та речі домашнього вжитку на площі 70 кв.м.
Фото: ДСНС Львівської області

Фото: ДСНС Львівської області

У Львові на вулиці Тернопільській, 21Е трапилася масштабна пожежа на сьомому поверсі багатоповерхівки. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv речник Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, ймовірною причиною займання міг стати вибух акумулятора, що був у квартирі.

Пожежа швидко поширилась в квартирі, і на момент прибуття вогнеборців до місця виклику з вікон квартири вже вибивалось полум’я, а сходова клітка заповнилася токсичними продуктами горіння. За допомогою рятувальних пристроїв вогнеборці вивели з квартир, що на сьомому та верхніх поверхах, 19 осіб, серед них – 4 дитини. О 04:09 пожежу локалізували, а о 04:14 ліквідували в складі 5-х ланок газодимозахисної служби. Унаслідок пожежі власник квартири отримав опіки обох верхніх кінцівок I-II ступеня (14%) та в стані середньої важкості госпіталізований в комунальну 8-му міську клінічну лікарню. 

Читайте також: (Не)страшний блекаут або Як у Львові запасаються генераторами

Унаслідок пожежі знищено квартиру повністю та речі домашнього вжитку на площі 70 кв. м. Також пошкоджено облицювання стін під'їзду на площі 150 кв. м та віконні рами на 8-му та 9-му поверсі.

Нагадаємо, що рятувальники Львівщини наполягають обов'язково дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні генератора. Зокрема, потрібно купувати лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу. Детальніше про правила безпеки під час користування генераторами читайте за посиланням. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!