Сьогодні у Львові - масові ДТП через ожеледицю

8013 0
Сьогодні, 8-го грудня, через ожеледицю у місті та області сталося багато аварій. Водіям нагадують про заходи безпеки, коли на дорогах слизько, та радять не виїжджати на вулиці без особливої потреби.
Фото: І. Зінкевич

Фото: І. Зінкевич

"Поліція Львова сьогодні до 13:00 зафіксувала 32 ДТП", – повідомив Роман Бліхарський, командир другого батальйону управління патрульної поліції Львова. Також він проінформував, що причина більшості аварій та надскладної ситуації на дорогах міста – ожеледиця.

Читайте також: Куди скаржитися, якщо у Львові слизько: перелік телефонів 

"На Львівщині - рекордна кількість ДТП", - повідомляють у "Варта-1". А Ігор Зінкевич, координатор групи, ділиться у соцмережі фотографіями аварій, що сталися зранку, 8-го грудня.

У зв’язку з погіршенням погоди, водіїв просять обирати помірну швидкість, дотримуватись дистанції між транспортними засобами та по можливості утримуватися від використання автомобіля. Водночас, пішоходів також закликають бути уважними й обережними.

Що робити автомобілістам, якщо на дорозі ожеледиця
(поради від ДСНС)

- Головна помилка водія на слизькій дорозі – різкі рухи. При заносі автомобіля на дорозі ні в якому разі не потрібно тиснути на гальмо.

- Варто гальмувати переривчасто, це дасть можливість вашій машині вирівнятися, вийти з невеликого заносу.

- Завжди будьте готові увімкнути нижчу передачу: гальмування  двигуном при ожеледі є дуже ефективним.

- Ніколи не їдьте в ожеледь на нейтральній передачі і тим більше не гальмуйте на ній.

- Заздалегідь знижуйте швидкість руху, наближаючись до зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів.

- Пам'ятайте, що пішохід також йде слизькою дорогою і не може швидко зупинитися. Не слід подавати звуковий сигнал, особливо поблизу пішохода – він може послизнутися і впасти в безпосередній близькості від автомобіля. Будьте особливо уважні до дітей, вагітних жінок і пішоходів похилого віку.

- Слизька дорога не прощає несподіванок, тому інші водії заздалегідь повинні знати про ваші наміри. Завчасно вмикайте вказівники поворотів, а якщо вам потрібно знизити швидкість або зупинитися – заздалегідь поблимайте стоп-сигналами.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!