У Львові стали будувати більше елітного житла

2508 0
На ринку львівських новобудов переважають будинки комфорт та еліт-класу, а будинки класу економ зводять переважно на околицях та в області.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

У Львові та у Львівській області зараз реалізовуються 429 проєктів нового житлового будівництва. Із них 300 – це багатоквартирні будинки. Таку інформацію зібрали у компанії ЛУН, що є пошуковиком новобудов, та оприлюднили під час практичного семінару з нерухомості і будівництва від Forum West.

За словами представниці компанії Олени Унаньян, ринок первинної житлової нерухомості у Львові упродовж 2016 – 2018 року зростав на 100+ проєктів на рік. Торік ця цифра становила 90 проєктів, а у 2020 очікується приріст лише на 70-80 проєктів. Спад є і в інших регіонах.

Читайте також: Замість дачі. Львівська компанія створює домашні офіси

За словами виконавчого директора Асоціації західноукраїнських забудовників Юрія Мартинюка, у Львові зводять більше будинків комфорт, бізнес та преміум класу, а от в області – більше будинків класу економ.

Найбільша у Львові пропозиція, за даними ЛУН, – у Шевченківському (60 ЖК) та у Сихівському (45 ЖК) районах. На них разом припадає 60% проєктів, що реалізовуються у Львові (176 проєктів). Половина з них – класу бізнес та еліт, решта – комфорт-класу. А найбільше забудови преміум-сегменту будують у Галицькому районі Львова.

Більше детально про тенденції на ринку житлової нерухомості у Львові читайте у матеріалі Tvoemisto.tv «Які квартири купують львів’яни і як перевірити забудовника на законність».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!