У Львові стартує фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez. Програма

1377 0
Львів пропонує два концертних дні, а також – окремий день для навчання і близького знайомства із джазовою музикою для школярів і студентства.
Photo by Chris Bair on Unsplash

Photo by Chris Bair on Unsplash

Від сьогодні, 3 грудня, і по 5 грудня у Львові та ще п’яти містах України і Польщі пройде XХІ Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez – наймасштабніший за територією поширення джазовий фестиваль Європи. «Музична розкіш повноліття» – під таким гаслом продовжують історію щорічного культурно-мистецького дійства, – кажуть організатори.

«Jazz Bez – символ переможної сили музики і людей культури. Цього року ми знову вибрали для проведення відкриту локацію: Ennio Event Square, де музиканти і глядачі комфортно розмістяться на безпечній, але зручній для концертів відстані. Серед запрошених зірок – музиканти з США, Швейцарії, Болівії і, звісно, польські і українські артисти», – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці фестивалю у Фейсбуку.

Львів пропонує два концертних дні, а також – окремий день для навчання і близького знайомства із джазовою музикою для школярів і студентства. Так, сьогодні, 3 грудня, запрошують до Ennio Event Square (вул. Джерельна, 22), де о 19:00 на сцену вийде професор Краківської Музичної Академії Piotr Wyleżoł, який запрезентує нову програму «Weband» разом з Marcin Dominik Kaletka, David Hodek, Mac Mucha. Tvoemisto.tv транлюватиме подію на своїх ресурсах у Фейсбуку та на Ютюб-каналі. 

О 20:30 аплодуватимуть американській легендарній вокалістці Ingrid Arthur, яка спільно з українськими та польськими музикантами готує спеціальну програму із хітів соул, госпел та фанк музики в джазових аранжуваннях.

3 і 4 грудня у Львівській Національній Музичній Академії, о 12:00 відбудеться конференція «Час на джаз». Участь візьмуть українські та італійські викладачі, композитори та музиканти. Зарубіжні гості проведуть майстер-клас для студентів закладу на тему «Особливості актуальної італійської джазової школи».

4 грудня в Ennio Event Square о 19:00 слухатимуть Аntonio Flinta quartet, Італія. А з 20:30 гратиме унікальний екоджазовий проєкт Paykuna, Швейцарія – Болівія. А 5 грудня відбудеться підсумковий концерт учнів львівської джазової школи під керівництвом Ігоря Гнидина – о 19 годині в LV Cafe jazz club.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!