Політична реклама

У Львові стартує громадський контроль за продажем алкоголю

1044 0
З 4 лютого у Львові починається безстрокова громадська молодіжна акція «Громадський контроль. Скажи порушнику стоп». Акція спрямована на боротьбу з незаконним продажем алкоголю та тютюну на об’єктах торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«На законодавчому рівні питання продажу алкоголю та тютюну врегульоване, але фактично кожного дня можна бачити, як цей закон грубо порушується – неповнолітнім біля шкіл продають тютюнові вироби та слабоалкогольні напої, а пізно ввечері зовсім не є проблемою купити алкоголь в так званих «нічних точках». І ці «точки» знають всі, а міліція та влада міста, не можуть чи не мають бажання, змусити власників цих закладів дотримуватись законодавства", - зазначають організатори.

Акцію проводять члени Громадського об`єднання «Самопоміч», Громадської організації «Завжди вірні», Молодіжної громадської організації «Об’єднання Студентів – Правників», Студентської ради Львова. Активісти патрулюватимуть магазини міста, щоб у випадку виявлення порушення закону, викликати міліцію для складання відповідних протоколів.

Організатори акції своїми діями хочуть змусити "належно виконувати функції, працювати  правоохоронців, податківців, міських чиновників". Попередньо активісти скерували листи у відповідні інстанції – відповідним керівникам: начальнику ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області п. С. Зюбаненку, прокурору міста Львова п. А. Стасіву, начальнику Регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Львівській області. п. О. Зінов’єву, начальнику Управління податкової міліції ДПС у Львівській області п. Р. Плющу.

Починаючи з 4 лютого, щодня активісти планують здійснювати масові виїзди до місць продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, продажу алкоголю в нічний час, фіксувати моменти порушення законодавства, залучивши засоби масової інформації.

Нагадаємо, в Україні продаж алкоголю школярам зріс вдвічі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!